Confidenţialitate

Primarul general anunță o strategie de colectare selectivă a deșeurilor în București

Primarul general al Capitalei a anunțat, joi seara, că în București va fi implementată o strategie unitară de colectare selectivă a deșeurilor.

De asemenea, Nicușor Dan a precizat că municipalitatea va aplica principiul „plătești cât arunci”.

Edilul a avut o întâlnire cu reprezentanți ai primăriilor din cele șase sectoare, cu ministrul Mediului și cu reprezentanți ai CJ Ilfov.

„Am discutat despre deșeuri, a fost mult timp amânată această problemă în București și nu ne mai permitem să o amânăm. Avem, Primăria generală și cele șase primării de sector, o viziune comună despre cum trebuie tratate deșeurile în București, care se va concretiza foarte curând într-o nouă strategie și un nou plan de acțiune. Am decis împreună să creăm un ADI, Primăria generală și cele șase primării de sector, astfel încât să implementăm împreună strategia de colectare și de tratare a deșeurilor și să putem să accesăm bani europeni, care pe exercițiul 2014-2020 erau disponibili și nu au fost atrași”, a declarat Primarul Capitalei.

Nicușor Dan a spus că primariile au căzut de acord că trebuie să se treacă la colectarea selectivă și că în acest sens va avea loc și o dezbatere publică în perioada următoare.