Confidenţialitate

Neînțelegeri între Nicușor Dan și Clotilde Armand pe tema salubrizării din Sectorul 1 | AUDIO

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, consideră că Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, trebuie să onoreze contractul care este în vigoare cu firma de salubritate și să se asigure că gunoiul este ridicat de pe străzi.

Clotilde Armand îi răspunde pe Facebook şi îl roagă să îşi asume el achitarea facturilor. Între timp, gunoiul din Sectorul 1 rămâne neridicat.

Mai exact, povestea gunoiului neridicat din Sectorul 1 este, aparent, simplă: firma care se ocupă de salubrizare are de încasat 100 de milioane de lei de la Primărie. Primăria Sectorului 1 refuză să plătească şi spune că tarifele ar fi fost majorate ilegal.

Într-o intervenţie la Digi 24, primarul general, Nicuşor Dan, recomandă primăriei să plătească facturile şi să rezolve problema gunoaielor:

În Sectorul 1, este un conflict între operatorul de salubritate și Primărie, pe un contract în funcțiune. Cum a fost semnat contractul, poate fi discutat. Însă, în acest moment, eu consider că un contract în vigoare trebuie executat, adică Primăria să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice și gunoaiele de pe străzi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, scrie pe Facebook că nu poate trece peste decizia Curții de Conturi, potrivit căreia tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal.

În plus, spune ea, nu există buget pentru aceste facturi și nu se poate face rectificarea bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei. Există şi un dosar la DNA privind creșterea nelegală a tarifelor.

De la sfârșitul lunii noiembrie, operatorul de salubritate nu mai ridică toate gunoaiele din Sectorul 1. Este vorba și de deșeuri lăsate lângă locuințe sau firme în alte zile decât cele stabilite de primărie sau operatorii economici.