Confidenţialitate

Neculai Onțanu rămâne în arest preventiv

Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu, rămâne în arest preventiv. Instanţa Supremă i-a respins, vineri, contestaţia în dosarul în care este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi în valoare de 4,2 milioane de euro.

În același dosar de corupție vor rămâne după gratii și avocata Loredana Radu, dar şi secretarul Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru, au decis definitiv judecătorii Înaltei Curţi.

Instanţa supremă a menţinut astfel decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați.

Neculai Onțanu este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri pătraţi unui om de afaceri, denunţător în cauză.

Avocata Loredana Radu este cea care ar fi intermediat mita. Ea ar fi cumpărat fictic terenul de o altă persoană la un preţ mult redus.

O parte din teren ar fi ajuns în final la Gabriel Oprea, care a obţinut de la Primăria Sectorului 2 autorizaţia să construiască un hotel, într-o zonă unde construcțiile nu sunt permise.

Toma Şutru este acuzat că a cerut şi primit de la acelaşi denunţător 2.000.0000 euro, pentru a facilita  reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor în suprafaţă totală de 83.500 de metri pătraţi.