Motivul pentru care candidatura lui Cristian Popescu Piedone a fost respinsă

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Judecătorii spun că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată și să provină de la conducerea Partidului Puterii Umaniste Social Liberale și nu de la filiala PPU-SL București.

„Întrucât intimatul a candidat la funcția de primar al sectorului 4 din municipiul București, municipiu care nu face parte din niciun județ, neexistând o organizație județeană a partidului, instanța reține că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată și să provină de la conducerea organizației municipiului București, cum de altfel este reglementat și în Statutul Partidului Puterii Umaniste. Analizând dosarul de candidatură depus de intimat reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Președintele Filialei Sector 4 București al partidului Puterii Umaniste și nu de către Filiala Municipiului București”, susțin judecătorii.

Judecătoria Sectorului 4 a respins, miercuri, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Decizia nu este definitivă.

Cristian Popescu Piedone și-a depus de două ori candidatura pentru Primăria Sectorului 4, a doua oară din partea PPU.

Prima candidatură a fost respinsă definitiv de Tribunalul Bucureşti din cauză că semnăturile de susținere pe care le strânsese nu erau valabile.

Ulterior, Cristian Popescu Piedone a strâns alte semnături.

 

Cristian Popescu Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv. El a demisionat în noimebrie 2015 din funcţia de primar al Sectorului 4, ca urmare a protestelor declanşate în urma tragediei în care au murit 64 de persoane. La acea vreme Piedone spunea că se retrage din viaţa politică.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS