Confidenţialitate

Candidatura lui Piedone, respinsă a doua oară

Judecătoria Sectorului 4 din București a respins, miercuri, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4.

Decizia nu este însă definitivă.

Recurs se poate depune în 24 de ore.

Biroul Electoral al Sectorului 4 a respins lista candidaților Partidului Puterii Umaniste pentru Consiliul Local, deschisă de Cristian Popescu Piedone, pe motiv că acesta s-a înscris în formațiune după ce au fost strînse semnăturile necesare depunerii listei.

Partidul a început să strângă semnături cu mult timp înainte, iar eu, fiind cap de listă, cum am ajuns acolo… O aberație.

Am făcut contestație la Judecătoria Sectorului 4 și în decursul zilei de joi se va pronunța. Nu este nicio problemă. Intrarea mea în partid a fost pe 20 aprilie, iar pe 21 am fost și desemnat candidat.

Rămîne la opțiunea partidului pînă în ultima zi pe cine pune pe liste la consilii“, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Incertitudini

E pentru a doua oară cînd fostului primar i se interzice candidatura.

Prima astfel de hotărîre a fost luată de Tribunalul București, din cauza unor nereguli referitoare la campania de strîngere a semnăturilor de susținere.

Cristian Popescu Piedone a demisionat spre sfîrșitul anului trecut, la presiunea zecilor de mii de persoane care au protestat în stradă ca urmare a catastrofei din clubul Colectiv.

64 de oameni au murit într-un incendiu izbucnit în localul din sectorul 4.

Clubul primise permisiunea de a funcționa din partea Primăriei, deși nu avea autorizația pompierilor.

Avocatul Gheorghe Piperea, cel care a contestat și prima candidatură, a atras atenția că Piedone este inculpat în dosarul penal deschis după catastrofa din clubul Colectiv.

El este cercetat sub control judiciar.

“Cum a fost atunci posibil să fie lăsat să participe la adunări publice?”, s-a întrebat Gheorghe Piperea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.