Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Cât de importanți sunt acizii grași Omega-3 pentru funcționarea normală a creierului

Aflăm azi cât de importanți sunt acizii grași Omega-3 pentru funcționarea normală a creierului.
Creierul trebuie să fie antrenat în permanență.

Nu suntem niciodată suficient de bătrâni încât să nu ne ajutăm creierul cu un mic “jogging” mental: Încetați să mai scrieți lista de cumpărături, încearcați în schimb să țineți minte toate alimentele pe care trebuie să le cumpărați. Sau distrați-vă cu jocuri în care să memorați elemente sau strategii.

În plus, o dietă variată, care conține și acizi grași Omega-3, este esențială pentru creier. DHA, un tip de acid gras Omega-3, contribuie la menținerea funcției normale a creierului, în condițiile unui consum zilnic de 250 mg. Esențiale pentru sănătatea mentală sunt substanțele nutritive de calitate, cum ar fi alimentele bogate în carbohidrați, precum pâinea, produsele lactate, carnea, vitaminele B și, desigur, acizii grași Omega-3 DHA și EPA.

Indiferent de vârstă, cu toții avem nevoie de aceștia, pentru un creier funcțional. Nutriționiștii recomandă de regulă suplimente cu acești acizi grași benefici, având în vedere că alimentația din ziua de azi este foarte săracă în DHA și EPA, cu excepția unui consum constant de pește.

DHA este concentrat în membranele celulelor creierului, fiind implicat în transmiterea de semnale, conectivitatea între celule și producția de neurotransmițători.

EPA și DHA îndeplinesc atât funcții comune cât și unele distincte. DHA este cel mai des asociat cu dezvoltarea creierului, a învățării și a cogniției. Iar EPA este asociat cu dispoziția și comportamentul, precum și cu efecte antiinflamatorii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.