Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Beneficiile acizilor grași Omega 3 pentru inimă

Exerciții fizice regulate, somn suficient și momente de relaxare – sunt lucruri mici, care ne ajută să avem un stil de viață sănătos. Iar o alimentație sănătoasă ne întreține sănătatea inimii.
Aportul adecvat de acizi grași Omega-3 este crucial.

Acizii grași polinesaturați Omega-3 EPA și DHA contribuie la menținerea funcției cardiace normale, la un consum zilnic total de 250 mg.

O sursă excelentă de acizi grași Omega-3 sunt peștii de apă rece – somonul, heringul sau macroul. Cel puțin 2-3 mese pe săptămână ar trebui să includă pește. Acizii grași Omega-3 polinesaturați sunt deseori consumați prea puțin. În plus, EPA și DHA nu pot fi produși de organism, în absența acizilor grași esențiali.

Menține-te echilibrat și sănătos: o dietă adecvată pentru o inimă sănătoasă include în principal alimente proaspete, și este strâns legată de legume și alimente cu puține calorii, dar bogată în grăsimi bune. În plus, pe lângă consumul regulat de pește de apă rece, precum somon sau macrou, se recomandă și un consum echilibrat de alimente bogate în fibre și vitamine. Folosiți grăsimi vegetale precum uleiul de rapiță sau de măsline. Asigurați-vă necesarul zilnic de lichide, consumând cel puțin 2 litri de apă sau ceai pe zi.

Mișcarea adecvată joacă un rol important în sănătatea inimii și a circulației. Sprijiniți-vă sănătatea inimii cu exerciții ușoare, care stimulează metabolismul și aduc energie în viața de zi cu zi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.