Confidenţialitate

În jur de 100 de persoane din Suceava și Constanța, implicate într-o amplă rețea de vaccinare fictivă | AUDIO

Aproape 100 de persoane implicate într-o amplă rețea de vaccinare ”la chiuvetă” sunt vizate de o anchetă coordonată de procurorii DNA Suceava. Anchetatorii derulează zeci de percheziții, fiind vizate instituții publice, societăți comerciale și persoane fizice.

Rețeaua funcționa de mai multă vreme în județele Constanța și Suceava.

În nordul țării existau mai mulți intermediari care făceau rost de clienți pentru vaccinarea fictivă, iar actele se eliberau cu sprijinul autorităților de la malul mării.

Din cele 52 de percheziții care se derulează, marți, una este la Spitalul Municipal Mangalia, iar alta la Centrul Balnear din aceeași localitate.

Un medic, mai multe asistente medicale și un agent de poliție sunt în vizorul anchetatorilor și, cel mai probabil, vor fi aduși la audieri la sediul DNA Suceava.

Beneficiarii vaccinării „la chiuvetă” plăteau între 50-400 de euro, iar cei care aveau acces la Registrul Național de Vaccinare operau datele în sistem.

Infracțiunile vizate în acest caz sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals.

Procurorii anticorupție spun că faptele au fost comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Sandrinio Neagu

Citește și: Proiectul certificatului Stop Covid: Statul va oferi angajatorilor vouchere pentru ca cei nevaccinați să se testeze gratuit | AUDIO