Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: Corpul de control ar putea investiga Clinica Nera, în urma decesului cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian | AUDIO

Ministrul Sănătății nu exclude trimiterea corpului de control al instituției la Clinica Nera, după moartea cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa ancheteaza deja împrejurările în care artistul a decedat sâmbătă seara, după ce fusese internat la această clinică privată pentru tratament post-Covid.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, spune că imediat ce va avea rezultatul unei alte verificări, ar putea trimite corpul de control la clinica privată respectivă:

„Există această posibilitate. Sigur, corpul de control este ancorat în foarte multe controale, inclusiv controale legate de emiterea acelor adeverințe care, din punctul nostru de vedere, trebuie verificate. Din care, o parte infimă, dar totuși, o parte a personalului medical și-a găsit scutire de a trata pacienți de SARS-CoV-2, ceea ce mi se pare total inacceptabil. Aștept acest raport de control și cum se finalizează, putem să demarăm și alte controale”, a spus Cseke Attila.

Reprezentanții Clinicii Nera au declarat că tratamentul cu oxigen hiperbar – de care ar fi urmat să beneficieze Petrică Mîțu Stoian – nu este nociv. Starea de sănătate a artistului îi permitea să urmeze această procedură pe care urma să o înceapă a doua zi. Peste noapte, starea cântărețului s-a înrăutățit așa că a fost transferat mai întâi la Spitalul din Oraviţa, apoi la Reşiţa, la Spitalul Județean, unde a decedat.

Petrică Mîțu Stoian avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care lua anticoagulante.

Sursa foto: Unsplash / Marcelo Leal

Citește și: România în Direct: Petrică Mîțu Stoian, moarte între două spitale. Cum îți alegi medicul care te va îngriji? | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.