Confidenţialitate

România în Direct: Petrică Mîțu Stoian, moarte între două spitale. Cum îți alegi medicul care te va îngriji? | VIDEO

Parchetul de pe lângă judecătoria Reșița anchetează moartea cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Acesta a murit după o procedură medicală la o clinică privată din județul Caraș Severin, iar procurorii vor să afle dacă tratamentul pe care l-a urmat a dus la moartea acestuia.

Cântărețul a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Reșița și nu a mai putut fi salvat. Medicii ambelor instituții neagă c-ar fi responsabili de ceea ce s-a întâmplat, iar acest lucru va fi stabilit de anchetă.

În ultimii 10 ani, în România au fost înregistrate 2000 de cazuri de malpraxis la Colegiul medicilor. La Parchete sunt anchetate câteva zeci de cazuri de malpraxis, dar multe dintre ele durează de câțiva ani fără niciun rezultat.

Moartea unui artist celebru deschide mai multe întrebări, însă, legate de calitatea actului medical și de accesul la medici pe care-l au românii.

Cum îți alegi medicul care te va îngriji? Ce anume îți dă sentimentul de încredere că te va vindeca? Ce contează cel mai mult pentru tine: clinica unde lucrează, la stat sau la privat, sfatul altor persoane? Cum apreciezi în general calitatea actului medical în România?

Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu