Confidenţialitate

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a vaccinat cu a treia doză anti-Covid | VIDEO

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a primit luni, 3 ianuarie, cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid (doza booster).

Șefa de stat din țara vecină a primit doza booster de vaccin împotriva Covid-19 de la Pfizer, la Policlinica de Stat.

În luna mai 2021, Maia Sandu s-a imunizat împotriva Covid-19 cu vaccinul AstraZeneca tot la Policlinica de Stat.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după administrarea dozei booster de vaccin împotriva Covid-19:

„Am hotărât să vin să-mi fac a treia doză în primul rând pentru că sunt îngrijorată de evoluția pandemică la nivel de glob, am văzut cu toții tulpina Omicron care se răspândește foarte repede. (…) Îi îndemn pe cei care nu și-au făcut prima doză de vaccin să facă acest lucru. Nu știu câți oameni trebuie să mai moară, câți oameni să se îmbolnăvească grav, ca toată lumea să înțeleagă cât de importantă este vaccinarea și cât de gravă este această pandemie. Vă rog, încă o dată, pe cei care nu v-ați vaccinat, să aveți grijă și să apreciați viața și sănătatea dumneavoastră dar și a celor din jur. (…) Vă îndemn să mergeți și dumneavoastră, eu mi-am făcut această doză și sunt mai încrezătoare că sunt mai protejată.”

Ulterior, președintele Republicii Moldova a postat și un mesaj pe pagina sa de Facebook:

„Am început noul an cu administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19. Am făcut acest lucru fără să ezit – pentru sănătatea mea, pentru a-mi proteja apropiații, pentru a nu-i expune riscului pe colegii cu care muncesc. M-am vaccinat și pentru a merge liber în localitățile din țară, ca să mă întâlnesc cu cetățenii. Chiar dacă în ultima lună, în Moldova, rata de infectare a scăzut, noua tulpină a virusului, Omicron, se răspândește rapid în lume și valul cinci al pandemiei e doar o chestiune de timp.

Pandemia ne-a răpit, până astăzi, mii de vieți – oameni de diferite vârste și diferite profesii. Cifrele arată că cei vaccinați trec mult mai ușor peste boală, dar și că majoritatea pacienților ajunși în terapie intensivă nu s-au vaccinat. Foarte mulți dintre ei riscă să rămână cu urmări grave pentru tot restul vieții. Putem opri acest lanț al morții împreună și vă chem s-o facem din primele zile ale noului an. Mergeți să vă vaccinați, luați și rudele sau prietenii cu voi. Este cea mai sigură cale să rămânem vii, să ne protejăm sănătatea noastră și a celor dragi, și să revenim la viața normală.”

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Captură video Facebook / Maia Sandu

Citește și: Maia Sandu: Este rușinos că în 30 de ani Republica Moldova nu s-a conectat energetic cu România | AUDIO