Confidenţialitate

Metroul circulă cu viteză redusă pe o porțiune între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei. Metrorex anunță lucrări „grad ridicat de complexitate”

Metrorex anunță motivul pentru care metrourile circulă cu viteză redusă pe o porțiune între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei. În zonă au loc lucrări „de infrastructură și suprastructură cu grad ridicat de complexitate”.

„Pentru efectuarea lucrărilor de infrastructură și suprastructură cu grad ridicat de complexitate a căii de rulare pe Magistrala 2 de metrou, linia 1, pe interstația Piața Romană – Piața Victoriei 1, începând cu data de 23.08.2022, ora 04:30, până la data de 03.09.2022, ora 04:30, a fost introdusă restricția de viteză de 5 km/h, pe o distanță de aproximativ 230 m”, a transmis, joi, Metrorex.

Scopul lucrărilor este acela de a îmbunătăți elasticitatea și stabilitatea căii de rulare a garniturilor, mai transmite Metrorex:

„Precizăm că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea elasticității și stabilității căii de rulare, în vederea asigurării unor condiții de siguranță și confort pentru publicul călător.
Mulțumim călătorilor pentru înțelegere și îi asigurăm și pe această cale de permanenta noastră preocupare pentru îmbunătățirea transportului cu metroul”.

În continuare pe site-ul companiei sunt anunțate întârzieri ale trenurilor față de normal. Astfel, pe Magistrala I trenurile circulă la o perioadă de 9-10 minute, cele de pe Magistrala II la distanță de 5-8 minute, pe Magisrala III trenurile ajung la un interval de 9-10 minute. Între 7 și 10 minute circulă cele de pe Magistrala IV, în timp ce trenurile de pe Magistrala V sosesc la un interval de 9 minute (relația Eroilor – Romancierilor), respectiv 18 minute (relația Romancierilor – Valea Ialomiței / Râul Doamnei).

Citește și: Metrorex a primit bani pentru a funcționa la capacitatea maximă, anunță ministrul Grindeanu. „Șantajul se va curma în toamnă” | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea