Meik Wiking despre #GivingTuesday: ”Suntem programați genetic să ne simțim bine atunci când facem bine” – VIDEO

Invitat în emisiunea O dimineață de Milioane, Meik Wiking, cel mai cunoscut expert în studierea fericirii, CEO al Institutului pentru cercetarea fericirii din Copenhaga, a vorbit și de ce consideră atât de importantă sărbătoare marcată azi pentru prima dată în România – #GivingTuesday.

”Te simți bine atunci când faci bine și vorbesc aici și de gesturi mărunte de bunătate, cum ar fi să gătești o porție de mâncare în plus”, spune Meik Wiking. Acesta atrage atenția că ”suntem programați genetic să ne simțim bine atunci când facem bine”, acesta lucru fiind observat în evoluția speciei și fiind demonstrat de numeroase cercetări științifice.

Meik Wiking este autorul bestsellerului „Mica Enciclopedie Hygge: Rețeta daneză a fericirii”, iar sâmbătă a lansat la București, la Târgul de carte Gaudeamus, cea de-a doua carte – „Mica Enciclopedie Lykke: În căutarea celor mai fericiți oameni din lume”. Ambele cărți lansate de Meik Wiking sunt disponibile în România la Editura Litera, fiind disponibile și online pe site-ul litera.ro.

Giving Tuesday – o zi pentru a dărui

România se alătura în 2017 mișcării internaționale Giving Tuesday și sărbătorește pe 28 noiembrie, alături de alte 100 de țări, ziua mondială a faptelor bune. Giving Tuesday a generat în 2016 donații online de peste 177 milioane de dolari cu implicarea organizațiilor, companiilor, instituțiilor și oamenilor de bine.

Prin numirea Asociației Envision ca promotor al mișcării la nivel national, România devine a unsprezecea țară europeană în care oamenii sunt invitați să facă gesturi de bine concentrate într-o singură zi, de Giving Tuesday.

Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și potențialul mediilor sociale, creând un context care aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS