Confidenţialitate

Medicul oncolog de la Spitalul Județean Suceava, acuzat pentru luare de mită, va fi cercetat sub control judiciar | AUDIO

Medicul oncolog de la Spitalul Județean Suceava a fost acuzat pentru zeci de cazuri de luare de mită a scăpat de arest la domiciliu. Curtea de Apel Suceava a decis că medicul poate fi cercetat sub control judiciar, măsură valabilă pentru o perioadă de 60 de zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava a fost lăsată în libertate, dar are o serie de restricții. Cea mai importantă este aceea că Anca Dumitrovici Ababneh nu își va putea exercita profesia de medic.

De asemenea, nu are voie să ia legătura cu pacienții, aparținătorii acestora și nici cu denunțătorii. O altă interdicție care o vizează este aceea că nu poate părăsi România.

Aceste măsuri au fost luate de un complet de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava și sunt definitive. Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava a fost reținută pe data de 19 ianuarie, în urma unui flagrant organizat de procurori și ofițerii anticorupție.

Anca Dumitrovici Ababneh este acuzată de comiterea a 64 de infracțiuni de luare de mită în formă continuată. 62 de acte au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în 7 zile lucrătoare consecutive, în luna decembrie a anului trecut.

Medicul este acuzat că ar fi primit diferite sume de bani, între 50 de lei și 50 de euro, dar și diferite produse de la pacienții pe care îi trata.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Doctorița din Suceava, acuzată că lua mită de la bolnavii cu cancer, a amânat un tratament pentru soțul unei femei până când aceasta i-a promis că se va împrumuta la CAR. Bărbatul a murit | AUDIO