Confidenţialitate

Maramureș: Fostul șef al Jandarmeriei Județene rămâne sub control judiciar. Este acuat de o fostă angajată de hărțuire sexuală și abuz

Fostul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, Marcel Petru Florișteanu, va rămâne sub control judiciar timp de două luni de zile. Contestația depusă împotriva acestei măsuri a fost respinsă de Tribunalul  Militar Cluj-Napoca.

Dupa ce în urmă cu o săptămână colonelul Marcel Petru Florișteanu, șef al Jandarmeriei Maramureș a fost dus la sediul Parchetului Militar Cluj pentru audieri, acesta a fost pus sub control judiciar pentru hărțuire sexuală și abuz de autoritate.

La scurt timp, el a contestat decizia, dar Tribunalul Militar Cluj a respins plângerea acestuia ca fiind nefondată.

Astfel, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, până pe 20 ianuarie 2023, inclusiv, rămâne valabilă. Decizia este definitivă.

Reamintim că scandalul de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș a pornit de la acuzaţiile de hărţuire sexuală, agresiune și abuz de autoritate aduse şefului Jandarmeriei Maramureș de una dintre angajatele instituției, care și-a dat demisia din acest motiv.

Citește și: Timișoara: Medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu