Confidenţialitate

Timișoara: Medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. La fel și directorul medical, un doctor și o asistentă. Timp de mai multe luni, trei asistente ar fi lucrat și la o clinică privată unde Virgil Musta era asociat, deși acestea erau în timpul programului la Spitalul Victor Babeș.  

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție îl acuză pe medicul Virgil Musta că s-a folosit de funcția sa pentru a determina trei asistente de la Spitalul Victor Babeș să facă teste Covid „în contul” unei clinici private din al cărei acționariat făcea parte medicul Musta.

Concret, asistentele prelevau probe pentru depistarea infecției cu Covid, încasau contravaloarea acestora și eliberau și bonuri fiscale în beneficiul respectivei societăți private cu ajutorul unei case de marcat mobilă.

Totul s-a întâmplat timp de mai multe luni, din iulie până în noiembrie 2020, deși zilnic, în intervalul 7-10 dimineața, când acestea prestau servicii pentru clinica privată respectivă, erau în timpul programului la spitalul Victor Babeș, de unde își încasau integral salariu, potrivit procurorilor.

Ar fi produs un prejudiciu de peste 12.000 de lei Spitalului Victor Babeș, iar societatea privată ar fi obținut venituri necuvenite de peste 170.000 de lei.

În judecată au mai fost trimis și directorul medical de la Victor Babeș, un coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase și un medic.

Acuzațiile sunt abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

Citește și: Adjunctul IGSU se pensionează, după ce a fost acuzat că a mușamalizat un accident de circulație. La 49 de ani, va primi o pensie de 12.000 lei