Confidenţialitate

Ludovic Orban a fost denunțat la DNA de Tiberiu Urdăreanu – surse

Ludovic Orban a fost denunțat la DNA de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu – proprietarul grupului UTI, transmit agențiile de presă.

Afaceristul l-a înregistrat pe deputat în timp ce-i cerea 50 de mii de euro pentru a-și plăti aparițiile televizate și apoi le-a dus probele anchetatorilor, susțin surse judiciare.

Și Tiberiu Urdăreanu este judecat, din decembrie 2015, într-un dosar de corupție care îl vizează pe fostul primar al Iașului – Gheorghe Nichita.

 

Agențiile de presă susțin că Tiberiu Urdăreanu a purtat tehnică de înregistrare la una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu Ludovic Orban.

Omul de afaceri a înregistrat discuția în care deputatul îi cerea 50.000 de euro, bani care urmau să ajungă la doi patroni de televiziune, Sorin Oancea, directorul B1 Tv, și Cozmin Gușă, acționarul postului Realitatea TV – ambii audiați deja ca martori.

Surse judiciare precizează că Ludovic Orban ar fi încercat să negocieze promovarea și cu o altă televiziune, însă costurile erau prea mari.

Se pare că Ludovic Orban nu a mai intrat în posesia banilor pe care i-a solicitat lui Urdăreanu, din motive încă necunoscute.

După ce a fost pus sub acuzare de către procurorii DNA, Tiberiu Urdăreanu a colaborat cu anchetatorii, în speranţa că va primi o pedeapsă mai mică și le-a dus acestora interceptările făcute.

Ludovic Orban este cercetat sub control judiciar în acest caz, el retrăgându-se din cursa pentru Primăria Capitalei imediat după începerea anchetei.