Confidenţialitate

Liviu Dragnea: “Lăsaţi-mă doar comentatorul miniştrilor PSD şi altor membri de partid”

Întrebat în legătură cu afirmaţiile premierului israelian Benjamin Netanyahu referitoare la mutarea ambasadelor mai multor state la Ierusalim, Liviu Dragnea a declara, vineri seara:

“Lăsaţi-mă doar comentatorul miniştrilor PSD şi altor membri de partid. Încă nu am ajuns la nivelul să fiu comentatorul sau consilierul primului-ministru israelian.

În schimb, îi mulţumesc public pentru gândurile bune pe care mi le-a transmis prin intermediul doamnei prim-ministru, în rest despre raportul de la MAE – când o să-l avem, o să discutăm despre el”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a spus în această dimineată premierului Viorica Dăncilă, în cadrul unei întrevederi la Varna, Bulgaria, că mutarea ambasadelor mai multor ţări, inclusiv celei a României, de la Tel Aviv la Ierusalim, reprezintă doar o chestiune de timp.

Mai mult, cu o zi nainte, Benjamin Netanyahu a vorbit despre mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim într-un interviu la România TV.

„Eu nu mă implic în politica altor state. Noi le solicităm doar să accepte lucrurile aşa cum sunt. Ierusalimul a fost capitala evreilor de acum cel puţin 350 de ani. Cred că preşedintele recunoaşte ceea ce este dificil, ceea ce este evident. Binenţeles că Ierusalimul este capitală şi capitala (ambasada – n.r.) Statelor Unite poate că ar trebui mutată în Ierusalim şi cred că şi celelalte state vor urma acest model. Se va întâmpla cu România, se va întâmpla şi cu alte state.

Nu doar că sunt sigur, dar ştiu acest lucru – sunt sigur că România va lua în considerare această situaţie şi o decizie va fi luată, astfel încât ambasada să fie mutată la Ierusalim”, a declarat premierul israelian, într-un interviu pentru România TV.