Confidenţialitate

Lipsă de cvorum la şedinţa CL Sector 1 pe tema rezilierii contractului cu Romprest

Şedinţa Consiliului Local Sector 1 de vineri, care avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind mandatarea primarului Clotilde Armand pentru rezilierea contractului cu firma Romprest, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum.

Din totalul de 27 de consilieri s-au prezentat doar 9.

“Presupuşii mei parteneri de coaliţie din primărie au un singur nume: USL. PNL şi PSD nu s-au prezentat astăzi la şedinţa de îndată a Consiliului Local. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local: mandatarea primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1. Serviciul public de salubrizare este întrerupt, deşi legea salubrizării şi regulamentul de salubrizare interzice acest lucru. Facturile sunt plătite la zi şi compania Romprest continuă să ia ostatici cetăţenii de bună credinţă care plătesc din buzunarul lor cel mai scump serviciu de salubrizare din România. PNL şi PSD s-au înfrăţit din nou şi nu vor rezilierea contractului în Justiţie. Nu asta aţi cerut, stimaţi consilieri? De ce nu aţi votat? Ştiu. Sunt prea mulţi bani de pierdut…’, a scris edilul pe Facebook.

Clotilde Armand a amintit că, zilele trecute, a primit raportul controlului efectuat de Ministerul Finanţelor, document care demonstrează că Sectorul 1 trebuie să recupereze 50 de milioane de euro de la societatea Romprest.

“PNL şi PSD nu vor să recuperăm banii. Dimpotrivă. Voi reveni cu acest punct pe ordinea de zi la fiecare şedinţă”, a adăugat Clotilde Armand.

Prefectul Capitalei a transmis, vineri, către Comitetul Local pentru Situații de Urgență acordul pentru declararea starii de alertă în Sectorul 1.

Alin Stoica a anunțat, joi, că face o analiză a crizei gunoaielor.

Primarul Clotilde Armand ceruse din nou Prefecturii declararea stării de alertă din cauza gunoaielor neridicate de Romprest.

Potrivit Primăriei S1, deșeurile nu au mai fost colectate de 20 de zile, ceea ce pune în pericol sănătatea cetățenilor, dar și mediul înconjurător.

Edilul a solicitat, și în iunie, Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare.

În urmă cu o lună, însă, Prefectura Capitalei nu a dat curs cererii.

Clotilde Armand a convocat, pentru vineri, o ședință a Consiliului Local pe tema rezilierii contractului cu Romprest.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandra Stănescu