Confidenţialitate

STUDIU. Doar o treime dintre români sunt fericiți la locul de muncă | AUDIO

Doar o treime dintre români sunt fericiţi la locul de muncă – arată rezultatele unui studiu recent. Nivelul de mulțumire variază în funcție de vârstă și de salariu. Dar cercetarea arată că un salariu bun nu înseamnă, neapărat, și fericire la locul de muncă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Femeile par să fie mai fericite la serviciu decât bărbații – 37% față de 31%. Fericirea la locul de muncă înseamnă – spun realizatorii studiului, Reveal Marketing Research – desfășurarea unei activități care vă împlinește personal și vă aduce o stare de bine.

39% dintre respondenți asociază fericirea cu salariul

Sunt mai împliniți cei care primesc peste 5.000 lei pe lună. La fel persoanele care au copii, comparativ cu cei fără copii: 43% versus 27%.

Potrivit studiului citat, majoritatea românilor (47%) se declară mulţumiţi de locul lor de muncă şi de nivelul de remuneraţie pe care îl primesc, însă fără ca această satisfacţie să fie însoţită de sentimentul de împlinire.

Pe de altă parte, 19% nu sunt mulţumiţi de locul lor de muncă actual, considerând că nu sunt plătiţi suficient şi că nivelul de stres este ridicat.

Însă, o proporţie semnificativă de 65% dintre români declară că au observat colegi afectaţi de sindromul burnout la locul de muncă, adică simptome de epuizare fizică sau psihică, atât la tineri, cât și la persoane mature.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rata anuală a inflației a scăzut în luna aprilie la 5,9%. Scumpiri la margarină și cartofi. Scăderi de preț la gaze și energie electrică | AUDIO