Confidenţialitate

Ultimele pregătiri pentru Festivalul Internațional de Film de la Cannes: Lunetiști, dispozitive anti-dronă dar și sisteme bazate pe inteligența artificială ca măsuri de securitate | AUDIO

Ultimele pregătiri sunt în toi la Cannes, pentru Festivalul Internaţional de Film care debutează în această seară. Covorul roşu a fost derulat pe treptele Palais des Festivals și așteaptă sosirea celebrităților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Festivalul va debuta cu un premiu onorific acordat actriței Meryl Streep pentru întreaga carieră. Și legendarii regizori George Lucas și Francis Ford Coppola se află, de asemenea, pe lista de invitați.

Cea de-a 77- a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, care durează până pe 25 mai, va găzdui și 3 proiecții românești.

Lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în „Competiția Oficială” pe 17 mai.

Documentarul „Nasty”, în regia lui Tudor Giurgiu, despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase, va putea fi urmărit în secțiunea „Proiecții Speciale” pe 23 mai.

Pentru prima dată, Festivalul include și o secțiune imersivă, „Cannes XR – Immersive”. Doar 8 proiecții din lume au fost incluse în această secțiune, printre care și proiectul românesc „Human Violins: Prelude”, regizat de Ioana Mischie.

Acesta prezintă un fapt istoric – în timpul Holocaustului, evreii puteau alege câte un obiect înainte de a fi aduși în lagăre – mulți își alegeau vioara.

Măsurile de securitate pentru festival sunt pe măsură – se vor folosi lunetiști, dispozitive anti-dronă dar și sisteme bazate pe inteligența artificială pentru identificarea posibililor atacatori.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România va juca două partide înainte de EURO 2024 | AUDIO