Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: „Intenția clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3700” | AUDIO

Salariul minim, crescut la 3700 de lei brut: săptămâna aceasta, Guvernul va avea întâlniri cu patronatele și sindicatele. Premierul nu a spus clar de când se va produce creșterea – din iunie-iulie, cum anunțau la începutul anului guvernanții, sau de la toamnă.

O altă temă legată de salariul minim: Guvernul ar urma să stabilească dacă va fi menținută facilitatea care prevede ca 200 de lei din salariul minim să fie scutiți de taxe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalist: Domnule premier, în iulie expiră acea facilitate de 200 de lei din salariul minim scutiți de taxe. Va mai fi păstrată? Va fi prelungită?

Marcel Ciolacu: „Haideți să avem întâi întâlnirea cu partenerii sociali. Atât cu sindicatele, cât și cu patronatele și, ca de fiecare dată, vom veni și vă vom informa”.

Jurnalist: Există posibilitatea ca acest salariu minim să crească în toamnă? Să nu crească în luna iulie?

Marcel Ciolacu: „În acest moment, intenția clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3700”.

Să amintim: patronii de companii mici și medii au cerut ca, odată cu noua creștere a salariului minim, să fie crescută și suma scutită de taxe, o variantă propusă fiind de 400 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rata anuală a inflației a scăzut în luna aprilie la 5,9%. Scumpiri la margarină și cartofi. Scăderi de preț la gaze și energie electrică | AUDIO