Confidenţialitate

Legea jocurilor de noroc, supusă modificării. Falsificarea adeverinţei care atestă că o localitate are peste 15.000 de locuitori va fi considerată „faptă penală” și se va pedepsi cu închisoare | AUDIO

Deputații ar putea da astăzi votul final privind modificarea legii jocurilor de noroc. Se va considera „faptă penală” falsificarea adeverinţei care atestă că o localitate are peste 15.000 de locuitori. Vor fi pedepsiți penal și operatorii care își desfăşoară activitatea în continuare, fără adeverinţă. Inițiativa legislativă reglementează clar ce înseamnă „unitate administrativ-teritorială”, pentru a nu se confunda localitatea cu județul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inițiativa propune modificarea Codului penal și prevede dosar penal pentru cei care emit adeverinţe false care atestă că localitatea în care se află amplasate sălile de jocuri de noroc are peste 15.000 de locuitori.

Modificarea propusă vine după ce, pe 15 mai, HotNews.ro a publicat un material video care arăta cum orașul Breaza a crescut, fictiv, de la 14.800 de locuitori la peste 15.100, pe baza unei adeverințe false, pentru a nu fi eliminate sălile cu păcănele.

Potrivit modificărilor propuse, desfăşurarea activităților din acest domeniu fără adeverinţă sau într-o localitate cu mai puțin de 15.000 de locuitori constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Iar eliberarea de către primărie a unei adeverinţe ce atestă un număr de locuitori diferit față cel transmis de INS la ultimul recensământ se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Raisa, fetița de 2 ani dispărută luni din comuna doljeană Breasta, căutată în continuare de autorități și voluntari | AUDIO