Confidenţialitate

Laborator ilegal de fabricare a drogurilor, descoperit de procurori în Bacău în urma unor percheziții

În Bacău, procurorii antidrog au descoperit primul laborator clandestin de produse ce conțin droguri de mare risc. Acesta este coordonat de o rețea din care făceau parte români care au și cetățenie moldovenească. 11 persoane vor fi audiate în acest dosar.

O echipă comună de anchetă, din care fac parte procurorii DIICOT România și procurori din Republica Moldova, a fost pe urmele rețelei de traficanți de droguri.

S-au făcut simultan 15 percheziții în România, în județele Iași, Bacău, București, Constanța și Sibiu și alte 22 în Republica Moldova.

Procurorii au descoperit că de la mijlocul anului 2021, mai multe persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească, au constituit un grup foarte bine organizat care s-a specializat în fabricarea de produse ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc.

Laboratorul clandestin din județul Bacău a fost descoperit în urma acestor percheziții, transmit procurorii DIICOT.

Documentarea activității infracționale a fost realizată și cu sprijinul Europol, organizația europeană de combatere a criminalității. 11 persoane vor fi duse la audieri în acest dosar.

Citește și: Ana Morodan, reținută 24 de ore după ce a provocat un accident de circulație și a refuzat recoltarea probelor biologice