Confidenţialitate

Ana Morodan, reținută 24 de ore după ce a provocat un accident de circulație și a refuzat recoltarea probelor biologice

Ana Morodan a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce marţi a provocat un accident de circulaţie, a refuzat să i se recolteze probe biologice şi ulterior a fost depistată de poliţişti în timp ce se afla la volan deşi i se suspendase permisul, au confirmat surse oficiale pentru Europa FM. Vloggerița urmează să fie prezentată Parchetului.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, poliţiştii au oprit marți autovehiculul la volanul căruia se afla Ana Morodan.

Şoferiţa nu s-a conformat, şi-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule, iar în urma accidentului au rezultat pagube materiale.

„După stabilirea identităţii conducătoarei auto, poliţiştii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenţei alcoolului în aerul expirat, cât şi pentru stabilirea preliminară a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat”, se arată în comunicatul polițiștilor.

Ca urmare, aceasta a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, unde şi de această dată a refuzat, potrivit Agerpres.

Pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, vloggeriței i s-a întocmit un dosar de cercetare penală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337 din Codul penal.

Ulterior, marţi seara, în jurul orei 22.20, poliţişti rutieri au oprit-o din nou pe Morodan, în timp ce desfăşurau activităţi de control în trafic.

„După stabilirea identităţii, s-au efectuat verificări cu privire la situaţia juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că femeia figura cu permisul de conducere reţinut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul penal”, transmit poliștii.

Atunci Ana Morodan a fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Foto: Facebook / Ana Morodan

Citește și: Directorul comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București, reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență