Confidenţialitate

Iohannis: Este cea mai grea perioadă a acestei pandemii. Urmează săptămâni critice pentru sistemul medical | VIDEO

Șeful statului a atras atenția, vineri, că “urmează săptămâni dificile, critice pentru sistemul medical al României”.

Klaus Iohannis a reluat, totodată, apelul ca românii din diaspora să nu vină acasă de Paști.

Președintele a susținut declarația de presă la Palatul Cotroceni, la scurt timp după conferința ministrului Sănătății.

Principalele declarații ale șefului statului

“Am intrat de câteva zile în cea mai grea etapă a acestei pandemii. Vor veni momente cu mare încărcătură emoțională. Avem 116 decese, adică 116 semeni de-ai noștri și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

Este o luptă contracronometru, o luptă pe viață și pe moarte. Măsurile de distanțare socială trebuie să rămână în vigoare. Nimeni nu va fi cu adevărat în siguranță.

Se apropie cu pași repezi Paștele. De data aceasta, Învierea Domnului găsește omenirea în criză profundă. Fac un apel către românii din Diaspora, necesar, dar care mă întristează.

Dragii mei, NU veniți anul acesta acasă de Sărbători. Este important să înțelegeți că revenirea în sânul familiei poate fi periculoasă. Este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care-i iubim, să evităm contactul.

Fac un apel și către forțele de ordine de la frontieră: Fiți vigilenți. Intervenția voastră poate salva vieți. Mă bazez pe voi.

Dragi români, doar respectând riguros regulile, îi protejăm pe apropiați”, a declarat președintele.

Europa FM a transmis în Ediția Specială care a început la ora 13 și declarațiile de presă susținute de președintele Iohannis, acestea fiind analizate deAlice Iacobescu, Vlad Petreanu și Cătălin Striblea, alături de Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan și Vlad Mixich.