Confidenţialitate

Klaus Iohannis se declară ”nemulțumit” că proiectul privind votul prin corespondență ”bate pasul pe loc”

Președintele Klaus Iohannis spune că se va întâlni din nou cu partidele pentru a discuta despre proiectul de lege privind votul prin corespondență.

Șeful statului s-a arătat nemulțumit că această inițiativa, care ar veni în sprijinul diasporei, bate pasul pe loc și nu este gestionată așa cum ar trebui.

Klaus Iohannis a făcut aceste declarații în Italia, în cadrul unei întâlniri cu românii din această țară.

 

Președintele Klaus Iohannis spune că va discuta cu partidele politice din nou deoarece nu este mulțumit că proiectul de lege privind votul prin corespondență bate pasul pe loc.

”Acest proiect este important și pentru dumneavoastră, și pentru toți alegătorii” – le-a spus șeful statului românilor din Italia cu care s-a întâlnit.

Klaus Iohannis a remarcat că în cazul altor legi, precum cele care privesc partidele politice sau finanțarea acestora, s-au făcut progrese.

Pe de altă parte, președintele a mai spus că schimbarea legislației electorale reprezintă “un prim pas” în reforma instituțiilor politice.

Șeful statului a participat la Milano la o întâlnire cu diaspora, la care au fost prezenți câteva zeci de români stabiliți în Italia.

Acolo a fost prezent și primarul orașului Milano. În timpul vizitei din Italia, Klaus Iohannis se va întâlni și cu Papa Francisc.