Confidenţialitate

Klaus Iohannis respinge din nou nominalizările de miniștri făcute de Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis a anunțat că va respinge nominalizările înaintate de Viorica Dăncilă.

Potrvit VoiceNews.ro, anunțul oficial ar urma să fie făcut în cursul acestei săptămâni.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, la finalul ceremoniei de decorare a profesorului dr. arhitect Emil Barbu Popescu, Elise Stan și maestrului Ion Marin, Klaus Iohannis a precizat că nici de această dată nu va accepta nominalizările de miniștri înaintate de Guvern.

„Aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni, într-o zi-două vor fi finalizate documentele și reexpediate la Guvern.

Chestiuni juridice care trebuie studiate și recomand să fie studiate. Nu am primit niciun fel de alte propuneri. Rezolvarea este simplă. Partea guvernamentală să citească legislația și PSD să vină cu propuneri care mă conving că ministerele vor fi bine conduse. Documentele sunt analiză și vor primi într-un termen adecvat un răspuns”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe 10 ianuarie, Guvernul i-a propus  din nou miniștri pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Transporturi.

Cele două ministere nu au șefi plini de la începutul anului.

Pe 3 ianuarie, președintele Iohannis a semnat decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, după ce în noiembrie, miniștrii Lucian Şova și Paul Stănescu au demisionat din Guvern.

O zi mai târziu, șeful statului a anunţat că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Ulterior, Guvernul i-a propus interimari pentru aceste portofolii pe miniştrii Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb, iar preşedintele Iohannis a semnat decretele.