Confidenţialitate

Guvernul îi propune din nou miniștri pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici

Guvernul îi va propune tot pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Transporturi, a declarat în urmă cu puțin timp în exclusivitate pentru Europa FM, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

„Motivarea refuzului de numire a celor doi miniștri nu are de-a face cu legea” – spune Toni Greblă.

”În plus, a apărut decizia CCR care, chiar dacă interpretează Constituția îl obligă pe președinte la a respecta o anume modalitate de rezolvare a acestei situații. Așa că vom reitera propunerile de numire a celor doi în funcțiile de miniștrii. Iar dacă președintele va refuza, vom sesiza CCR. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Responsabilul guvernamental a adăugat că propunerea va fi trimisă lui Klaus Iohannis cel mai probabil, chiar astăzi.

Vă reamintim, la prânz, șeful statului a anunțat că a respins cele dou[ propuneri ale Guvernului întrucât, citez, “ nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”.

Cele două ministere nu au șefi plini de la începutul anului.

La  3 ianuarie, președintele Iohannis a semnat decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, după ce în noiembrie, miniștrii Lucian Şova și Paul Stănescu au demisionat din Guvern.

O zi mai târziu, șeful statului a anunţat că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Ulterior, Guvernul i-a propus interimari pentru aceste portofolii pe miniştrii Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb, iar preşedintele Iohannis a semnat decretele.