Confidenţialitate

Klaus Iohannis i-a decorat pe profesor dr. arhitect Emil Barbu Popescu, Elise Stan și maestrul Ion Marin – VIDEO

Într-o ceremonie desfășurată luni la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis i-a decorat pe profesor dr. arhitect Emil Barbu Popescu, Elise Stan și maestrul Ion Marin.

”În parcursul dumneavoastră profesional, în domeniile în care sunteți repere ale performanței, există ceva ce vă este comun și vă onorează. Sunteți dedicați transmiterii patrimoniului cultural – la a cărui păstrare și dezvoltare contribuiți – către tineri, elevi și studenți. Cultura română va beneficia de formarea noilor generații, tot atât de mult cât va fi și depozitara realizărilor dumneavoastră în muzică și în arhitectură.

Înmânându-vă înaltele distincții ale statului român, subliniez, o dată în plus, responsabilitatea pe care v-ați asumat-o pentru a clădi în societate respectul pentru valori, pentru creația originală și patrimoniul autentic.

Doamnă Elise Stan,

Publicul din România vă cunoaște în calitate de realizator de emisiuni, filme ori spectacole de televiziune, de numeroase festivaluri în care ați valorificat muzica populară și ați promovat arta interpretativă de calitate. La apogeul carierei dumneavoastră, începută, după absolvirea Conservatorului, ca dascăl la un liceu rural, continuați să vă dedicați competența și energia descoperirii de talente prin care folclorul românesc autentic vorbește noilor generații.

Domnule Emil Barbu Popescu,

Frumoasa vârstă pe care ați împlinit-o de curând încununează un parcurs profesional și didactic remarcabil.

De aproape jumătate de secol, cariera dumneavoastră a însoțit și uneori chiar a modelat evoluția arhitecturii în România.

Profesor honoris causa și profesor invitat al multor universități, distins cu premiul Academiei Române, ați ridicat edificii tot atât de bine cum ați avut capacitatea de a construi echipe academice și structuri de profesioniști care și-au dovedit trăinicia.

Domnule Ion Marin,

Parcursul dumneavoastră profesional constituie un exemplu pentru tinerii muzicieni români. Deopotrivă dirijor și compozitor, sunteți inițiatorul celui mai amplu proiect educațional și social construit pe temelia muzicii, precum și președinte onorific al Corului Național de Cameră «Madrigal – Marin Constantin».

Prin toate aceste dimensiuni ale carierei dumneavoastră legați de câteva decenii, prin muzică, România de Europa și de întreaga lume”, le-a spus Klaus Iohannis celor trei personalități decorate azi.

https://www.facebook.com/stirieuropafm/videos/377858749657097/