Confidenţialitate

Prima reacție a lui Klaus Iohannis despre vila din Aviatorilor 86: „Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie, nici nu mi s-a oferit. Tema, pentru mine, este una despre care citesc în gazetă” | VIDEO

Președintele României a vorbit prima oară despre vila din Aviatorilor Nr. 86. Klaus Iohannis a spus că subiectul vilei din Capitală este „o preocupare electorală a unora”. Președintele României a făcut aceste precizări în cadrul declarațiilor de presă comune cu Preşedintele Muntenegrului, Jakov Milatović.

„Am observat că există o preocupare așa intensă. Dar este o preocupare legată de alegeri. Este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie, nici nu mi s-a oferit. Deci tema, pentru mine, este una desre care citesc în gazetă”, a spus președintele României – Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

„Palatul Împăratului”, Ancheta Recorder

„Palatul Împăratului” – ancheta Recorder care ridică semne de întrebare în legătură cu un șantier situat pe Bulevardul Aviatorilor Nr. 86 din Capitală – a dezvăluit o investiție de 7 milioane de euro din bani publici în renovarea unei vile de peste 1000 de metri pătrați.

Citește întregul material aici: „Palatul Împăratului”, ancheta Recorder: 7 milioane de euro din bani publici merg la renovarea unei vile de pe Bulevardul Aviatorilor. „Se face cum dorește Împăratul” | VIDEO

RAAPPS, reacție pe 29 februarie 2024

Nu există nicio solicitare privind atribuirea imobilului din Aviatorilor, 86 – anunță RAAPPS, într-o primă reacție la investigațiile apărute în presă. De-asemenea, suma plătită pentru lucrările executate până în prezent este mult-mult mai mică decât cea vehiculată de media – spune RAAPPS.

Citește întregul material aici: Prima reacție a RAAPPS față de vila din Aviatorilor, 86: Nu există nicio solicitare privind atribuirea sau închirierea clădirii. Imobilul este degradat şi sunt necesare lucrări de consolidare | AUDIO

Administrația Prezidențială pentru Europa FM, pe 27 februarie 2024: „Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis”

„Referitor la solicitarea dumneavoastră făcută în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administrației Prezidențiale pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinația de reședință după încetarea mandatului de Președinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis Administrația Prezidențială.

Citește întregul material aici: Administrația Prezidențială pentru Europa FM, despre vila de pe Aviatorilor 86: Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administrației Prezidențiale

Marcel Ciolacu, pe 27 februarie 2024: „Haideți să vedem care este realitatea”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a susținut despre vila de pe Bulevardul Aviatorilor din București – o investiție de 7 milioane de euro din bani publici, folosiți pentru renovarea unei vile de 1.200 de metri pătrați, conform unei anchete Recorder – că nu știe dacă este vorba cu adevărat despre 7 milioane de euro, precum și că nu știe dacă va fi pregătită pentru președintele Klaus Iohannis sau nu.

„Cu certitudine, astăzi, eu, Marcel Ciolacu, nu vă pot răspunde dacă este pregătită pentru președinte sau nu. Haideți să vedem care este realitatea. Haideți să ne vină toată informația de la RA APPS, normal că o să cer secretarului general toate informațiile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește întregul material aici: Marcel Ciolacu, despre „Palatul Împăratului”, din ancheta Recorder – o investiție de 7 milioane de euro din bani publici: „Nu vă pot răspunde dacă este pregătită pentru președinte sau nu” | VIDEO

Proiectant, despre vila din Aviatorilor 86, pe 27 februarie 2024: Am participat la această achiziție și a câștigat altă firmă. O selecție netransparentă. Știam că se va transforma în locuință familială, dar nu știam pentru cine este

Într-o intervenție telefonică la Europa FM, pe 27 februarie 2024, a participat Robert – care lucrează în domeniul construcțiilor încă din 2014 și a participat la achiziția publică care a avut loc în urmă cu doi ani pentru partea de proiectare a clădirii din Bulevardul Aviatorilor Nr. 86.

  • „Capitolul 4. Construcții și Montaj îți arată exact real valoarea lucrărilor și a utilajelor care vor fi acolo”, spunea Robert.
  • „Achiziția publică pentru proiectare cred că a avut loc acum vreo doi ani de zile. Și cred că am participat la această achiziție”, a mai spus Robert.
  • „A fost o achiziție directă. Au participat 3 firme. […] Am depus și oferta financiară și după aceea a avut loc o altă discuție, a câștigat o altă firmă”, a explicat proiectantul la Europa FM.
  • „A trebuit să vizităm amplasamentul. […] Nu era în paragină, să pice clădirea, nu”, menționa Robert.
  • Robert, despre discuțiile după depunerea ofertei financiare care au dus la un alt câștigător: „O selecție netransparentă. Ca să nu spun alte cuvinte mai mari”.
  • „Știam că se va transforma în locuință familială, dar nu știam pentru cine este”, a mai spus bărbatul la Europa FM.
  • Întrebat dacă i s-a cerut dressingul de 66,9 metri pătrați, Robert a spus că: „În mare cam da, cam erau date aceste informații”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Proiectant, despre vila din Aviatorilor 86: Am participat la această achiziție și a câștigat altă firmă. O selecție netransparentă. Știam că se va transforma în locuință familială, dar nu știam pentru cine este | VIDEO