Confidenţialitate

Administrația Prezidențială pentru Europa FM, despre vila de pe Aviatorilor 86: Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administrației Prezidențiale

Europa FM a solicitat Administrației Prezidențiale informații despre renovarea vilei din Aviatorilor Nr. 86 – fostul sediu al Partidului Național Liberal. Europa FM a întrebat dacă actualul președinte al României – Klaus Iohannis – ar putea să se mute acolo după terminarea mandatului. Mai mult, Europa FM a mai întrebat cum își va alege șeful statului reședința, după încheierea mandatului, pornind de la ancheta Recorder denumită „Palatul Împăratului”.

Răspunsul oficial al Administrației Prezidențiale pentru Europa FM

„Referitor la solicitarea dumneavoastră făcută în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administrației Prezidențiale pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinația de reședință după încetarea mandatului de Președinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, cu modificările și completările ulterioare”, transmite Administrația Prezidențială.

Citește și: Marcel Boloș, despre „Palatul împăratului”: „Nu cunosc acest subiect. Trebuie să fie la Secretariatul General al Guvernului”. USR cere documente privind vila de 7 milioane de euro | AUDIO