Confidenţialitate

„Palatul Împăratului”, ancheta Recorder: 7 milioane de euro din bani publici merg la renovarea unei vile de pe Bulevardul Aviatorilor. „Se face cum dorește Împăratul” | VIDEO

O nouă anchetă Recorder ridică semne de întrebare în legătură cu un șantier de pe Bulevardul Aviatorilor din București. Este vorba de o investiție de 7 milioane de euro din bani publici, folosiți pentru renovarea unei vile de 1.200 de metri pătrați. Întrebarea pe care și-o pun jurnaliștii Recorder este pentru cine se pregătește vila din Aviatorilor. Iar indiciile obținute par să ducă către o singură persoană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Titlul Investigației realizată de Anca Simina și David Muntean este: „Palatul Împăratului”: șapte milioane de euro din bani publici pentru confortul unei singure familii.

Vila are 1200 de metri pătrați cu subsol, parter și etaj, garaj și cabină de pază la poartă. Până nu de mult a fost sediu de partid. Acum, după cum scrie în autorizația de construire obținută de Recorder, e transformată în reședință pentru o singură familie.

Vila aparține de RAPPS. Iar banii investiți vin de la bugetul de stat. Însă, pentru lucrări – spune Recorder – nu s-au făcut licitații.

Jurnaliștii au aflat, însă, cum va arăta vila după renovare: 3 apartamente și 3 garsoniere, 2 săli de sport, două dresinguri uriașe, două sere cu pereți de sticlă și alte dotări. Cui ar putea să-i revină vila?

„La finalul mandatului, președintele Iohannis este obligat să plece din Vila Lac III în care stă din 2015. Va putea alege atunci dintre casele pe care i le poate pune la dispoziție RAPPS una în care să stea pentru tot restul vieții”, spune Anca Simina, jurnalist Recorder.

Anca Simina spune că toate persoanele întrebate despre lucările de la Vila din Aviatorilor au răspuns neoficial – cităm: „Se face cum dorește Împăratul”.

Europa FM a cerut și un punct de vedere Administrației Prezidențiale, în condițiile în care toate indiciile anchetei par să arate că vila ar putea fi reședința familiei Iohannis, după terminarea celui de-al doilea mandat al președintelui Klaus Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Afaceriști în funcții publice: Cum își controlează firmele unii deputați și senatori din România prin intermediul rudelor. Paula Herlo: „Banii cei mai mulți îi fac în relația cu statul” | VIDEO