Informații contradictorii legate de modelul electric de la Dacia

Un oficial german al companiei Renault a negat posibilitatea apariției în Europa a modelului K-ZE, mașină electrică vîndută acum în China de Renault, sub marca Dacia, conform presei germane.

Compania Renault intenționează să lanseze Twingo electric în 2020, a spus compania. Observatorii se așteptau de fapt la o lansare a pieței în 2021.

Uwe Hochgeschurtz, CEO-ul reprezentanție Renault din Germania, a declarat presei locale că Dacia nu va lansa pentru moment o mașină electrică pe piață, pentru că aceasta ar putea fi prea scumpă pentru clienții obișnuiți ai mărcii. Dotarea cu GPL este o alternativă sensibilă și accesibilă, a spus oficialul, citat de site-ul golem.de.

Modelul a fost prezentat la Salonul Auto de la Shanghai 2019 sub numele de Renault City K-ZE și este vândută în China cu mai puțin de 8 mii de euro.

Anterior o serie de publicații de specialitate au anunțat că K-ZE va fi lansat din 2021 pe continentul european, sub marca Dacia, citându-l pe Olivier Murguet, director de vânzări al grupului Renault. Murguet a explicat că reglementările stricte privind CO2 care vin în 2020 reprezintă o provocare mare și că actualele Sandero, Logan și Duster sunt vândute cu motoare care produc CO2, așa că modelul K-ZE va purta sigla Dacia.

Specialiștii estimau că modelul K-ZE ar trebui să coste în jur de 15 mii de euro fără bonus în Europa, pentru că va avea un nivel mai mare de securitate, elemente de stil revizuite și echipare mai bună.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS