Confidenţialitate

În timp ce Ligia Deca, ministrul Educației, vrea transparență în sistem, premierul spune că nu are propria teză de doctorat pentru a o trimite la CNATDCU

Viitorul ministru al Educației, Ligia Deca, promite că proiectele de lege privind reforma Educației vor pleca de la ministerul de resort într-o formă care să sancționeze plagiatele.

Votată de liderii PNL ca propunere pentru portofoliul lăsar liber de Sorin Cîmpeanu, Deca a declarat că după finalizarea formalităților, va pleca la minister pentru a vedea ce trebuie modificat în proiecte.

Proiectele de legi ale Educației ar urma să fie trimise Guvernului până la finalul acestei luni, după care vor fi trimise la Parlament:

„-Vom operaționaliza România educată în literă și-n spirit în conformitate cu declarațiile președintelui din această dimineață și cu toate evoluțiile legislative din ultima vreme.

-Desființarea CNATDCU se mai află pe agendă?

-Permiteți-mi să ajuns la Ministerul Educației și să văd toate aceste lucruri. Poziția proiectului România educată și a mea, personal, este că ne trebuie transparență maximă în tot ceea ce înseamnă lucrările academice realizate cu investiție publică, inclusiv cu tezele de doctorat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La conferința de presă în care Ligia Deca a fost anunțată ca viitor ministru al Educației, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă se simte vizat de declarațiile de luni dimineață ale președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a declarat că este nevoie de toleranță zero pentru plagiat, fără nicio excepție. Vă reamitim, jurnalista Emilia Șercan a demonstrat că Nicolae Ciucă a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Iată ce le-a spus premierul jurnaliștilor, luni:

„-Toleranță zero față de plagiat, v-ați simțit vizat și dumneavoastră?

-Absolut, nu am niciun fel de problemă și așa cum am spus de la bun început îmi pun la dispoziție tot ceea ce este necesar astfel încât să se finalizeze și să se elucideze odată acest subiect. În acest moment este o anchetă în desfășurare și în momentul în care se finalizează își va urma cursul.

-Dar nu vă oprește nimic să trimiteți o copie către CNATDCU.

-Nu este la mine.

-Adică dumneavoastră nu aveți textul dumneavoastră?

-Eu nu-l am.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Sorin Cîmpeanu spune că a demisionat „pentru a nu periclita reforma în educație”, în prima apariție publică după retragere | AUDIO

Foto: Colaj Inquam Photos