Confidenţialitate

Președintele României a semnat decretul prin care Ligia Deca preia funcția de ministru al Educației. Cine este Ligia Deca? S-a ocupat de proiectul „România educată” al lui Iohannis

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Ligia Deca preia funcția de ministru al Educației. Ligia Deca este consilierul președintelui Klaus Iohannis pe Educație din 2015, iar luni a fost votată drept propunerea PNL pentru Ministertul Educației. A coordonat încă de la sosirea sa la Administrația Prezidențială procesul de consultare publică și elaborarea documentului cadru pentru proiectul România Educată.

UPDATE 16:49. Președintele României a semnat decretul prin care Ligia Deca preia funcția de ministru al Educației

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 3 octombrie 2022, următoarele decrete:

  • Decret prin care se eliberează doamna Ligia Deca din funcția de consilier prezidențial;
  • Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Ligia Deca, ministrul educației.

Știrea inițială

Nu face parte din niciun partid și este doctor în științe politice, titlu obținut în 2016, în străinătate. Ligia Deca este expert în politici publice și de educație de peste 10 ani.

Înainte de a deveni consilier prezidențial, Ligia Deca a lucrat la în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior dar și cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timișoara și Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România. În 2016, a devenit doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg.

Totodată a urmat un program postdoctoral la Colegiul-Institut pentru Studii Avasate în Științe Umaniste Noua Europă.

Ligia Deca are 40 de ani și are un copil.

În declarația de avere, a scris că are un apartament și o casă de locuit împreună cu soțul său, și el expert in Educație.

Citește și: Sorin Cîmpeanu spune că a demisionat „pentru a nu periclita reforma în educație”, în prima apariție publică după retragere | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea