Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu spune că a demisionat „pentru a nu periclita reforma în educație”, în prima apariție publică după retragere | AUDIO

Am demisionat pentru a nu periclita reforma în educație, spune fostul ministrul al Educației, Sorin Cîmpeanu, la prima apariție publică de după retragerea de la conducerea ministerului de la finalul sătpămânii trecute.

Vă reamintim, Sorin Cîmpeanu s-a retras din funcție după acuzațiile de plagiat, apărute în urma unei anchete publicate de jurnalista Emilia Șercan. Aceasta a dezvăluit că politicianul și-a însușit prin furt intelectual 13 capitole publicate anterior sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole din București.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că „discuțiile” care au dus la demisia sa nu erau în interesul „milioanelor” de elevi și studenți.

„Discuțiile în spațiul public au fost deturnate într-o manieră nedreaptă, nefirească spre alte subiecte care sunt nicidecum de interesul a milioane de elevi, a sute de mii de studenți, a sute de mii de profesori. Am considerat că această demisie este necesară pentru a nu periclita reforma în educație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Gabriel Liiceanu, despre lipsa de reacție a lui Iohannis la cazul Cîmpeanu: „De ce n-o ia pe Emilia Șercan consilier la Cotroceni? E doctor în plagiatori” | VIDEO

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica