Confidenţialitate

Rusia: Liste cu angajații care ar putea fi trimiși la război. Firmele din energie se așteaptă să obțină exceptări

Unele companii din Rusia au început să facă liste cu angajații care ar putea fi trimiși la război în Ucraina după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială. Unele firme din energie, petrol și gaze se așteaptă să obțină exceptări la recrutare pentru angajații lor, deși încă nu e clar ce categorii vor fi trimise pe front.

Ziarul Kommersant anunță că în multe companii rusești se fac liste cu angajații care urma să fie trimiși la război. Se pregătesc planificări astfel încât anumite sectoare să nu fie descoperite.

În paralel, arată cotidianul din Rusia, întreprinderile fac eforturi să clarifice, prin intermediul ministerelor de resort, în ce măsură pot conta pe pe unii angajați, dacă se pot obține interdicții la recrutare.

Unele companii încearcă, prin asociațiile din care fac parte, să influențeze acest lucru.

Reprezentanții firmelor din energie, petrol și gaze spre exemplu, speră să obțină astfel de exceptări la recrutare pentru angajații lor și mizează pe natura strategică a întreprinderilor.

În transportul aerian, situația este una specială pentru că mulți piloți acum civili provin din aviația militară.

O companie de transport aerian arată pentru Kommersant că 40% dintre piloții săi ar fi eligibili convocării la război.

Citește și: Tot mai mulți ruși au trecut granița în Finlanda. Companiilor aeriene din Rusia li s-ar fi dat ordin să nu mai vândă bilete bărbaților între 18 și 65 de ani

Foto: Shutterstock