Confidenţialitate

Tot mai mulți ruși au trecut granița în Finlanda. Companiilor aeriene din Rusia li s-ar fi dat ordin să nu mai vândă bilete bărbaților între 18 și 65 de ani

Numărul rușilor care trec granița în Finlanda a crescut, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat mobilizarea rezerviștilor și a celor care au făcut armata. Potrivit autorităților finlandeze, în cursul zilei de ieri, au fost peste 4.800 de ruși care au trecut granița.

Săptămâna trecută, media cetățenilor ruși care treceau granița în Finlanda era de 3.000 de persoane și a crescut la peste 4.800 în ziua în care Vladimir Putin a anunțat mobilizarea rezerviștilor și a celor care au făcut armata, scrie agenția Reuters.

Potrivit Poliției de Frontieră din Finlanda, traficul s-a intensificat în timpul nopții, dar situația a fost sub control, iar angajații din vămi sunt pregătiți cu 9 puncte de control pentru a face față afluxului de persoane care trec granița.

În nordul Norvegiei, nu s-au înregistrat însă schimbări în privința numărului de ruși care părăsesc țara, notează jurnaliștii Reuters. Ei amintesc că anunțul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea rezerviștilor a strânit temeri că bărbaților li se va interzice ieșirea din țară.

De altfel, potrivit jurnaliștilor Le Monde, companiile aeriene din Rusia ar fi primit ordin să nu vândă bilete bărbaților cu vârsta între 18 și 65 de ani.

Jurnaliștii postului britanic de televiziune Sky News au relatat că prețurile biletelor de avion cu plecare din Moscova au crescut, zborurile din Moscova către Istanbul sau Belgrad au fost cele mai căutate, iar locurile s-au epuizat imediat.

Citește și: Cine sunt cei 300.000 de ruși care ar putea fi mobilizați de Putin. Dragoș Mateescu: „Au făcut armata în anii ’90, au peste 50 de ani” | AUDIO