Confidenţialitate

Proiectul certificatului Stop Covid: Statul va oferi angajatorilor vouchere pentru ca cei nevaccinați să se testeze gratuit | AUDIO

În prag de sărbători, autoritățile apasă pedala accelerației cu proiectele anunțate pentru acest sfârșit de an. Unul dintre ele: introducerea certificatului verde la muncă.

Statul va direcționa către angajator voucherele pentru testarea angajaților care nu s-au imunizat anti-Covid, anunță Ministerul Sănătății despre legea aflată încă în stadiul de proiect.

Certificatul Covid la locul de muncă va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri de Covid cu un coeficient de 1,5. Și se va renunța automat la certificat atunci când incidenţa cumulată scade sub 1.

Statul va direcționa către angajator voucherele pentru testarea angajaților care nu s-au imunizat anti-Covid, se arată în comunicatul transmis luni seară de Ministerul Sănătății. Angajații vor putea beneficia de cel mult 15 vouchere.

Acestea vor putea fi folosite pentru o perioadă de maxim 45 de zile de la declanșarea stării de alertă în care se solicită certificatul.

Potrivit estimărilor făcute de social-democrați, banii cheltuiți pentru testele gratuite sunt undeva între 150 și 200 milioane lei.

Amintim, certificatul pentru muncă numit STOP COVID atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

Coaliția aflată la putere trebuie să decidă cum va trece acest proiect în Parlament. O variantă ar putea fi, potrivit PSD, asumarea răspunderii Executivului.

Soluția nu este însă agreată de PNL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Citește și: PSD, despre legea introducerii certificatului COVID: Să fie adoptată fără dezbatere în Parlament | AUDIO