Iași: Patru elevi care au ajuns la spital după un joc periculos, externați

Patru din cei cinci elevi din Iași care au ajuns la spital după un joc periculos au fost externați, luni, din spital. Al cincilea copil are nevoie de consiliere psihiatrică.

Elevii și-au ținut respirația în timp ce erau strânşi în brațe de alți colegi.  Între timp, poliția și conducerea școlii ”Veronica Micle” vor continua investigațiile.

Luni, la școala generală din Iași, profesorii au discutat cu toți elevii care sunt riscurile unor astfel de jocuri periculoase.

Între timp, a fost convocat un nou consiliu profesoral. Directorul Școlii Veronica Micle a declarat pentru Europa FM că vor fi organizate în perioada următoare ședințe cu părinții la toate clasele la care vor fi invitați și reprezentanți ai poliției. Autoritățile încearcă astfel să preîntâmpine alte incidente.

Cinci elevi cu vârste de 12 și 13 ani au ajuns la spital vineri, după ce au jucat un joc care presupunea ținerea respirației.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Iași, medicul Solange Roșu, a declarat că elevii au povestit medicilor și psihologilor amănunte despre jocul care i-a adus la spital.

”Un joc cunoscut de copii de foarte mult timp. A fost ideea unui copil, coleg de-al lor, de a-și petrece pauza mare altfel decât de obicei. Erau coordonați de un coleg, și-au ținut respirația și, ulterior, au fost strânși în brațe la nivelul toracelui de alți colegi. Ca atare, suplimentar, a apărut și constricția toracică”, a spus medicul Solange Roșu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS