Confidenţialitate

Iași: Mihai Chirica se întoarce de azi la Primărie. „Nu este suficient să vrei să faci bine, trebuie să te și însoțești de oamenii care să te ajute” | AUDIO

Mihai Chirica se poate întoarce de vineri, 11 februarie 2022, la Primăria Iașului. Tribunalul a admis plângerea înaintată de primar împotriva ordonanței prin care procurorii DNA au dispus instituirea controlului judiciar.

Dosarul în care este cercetat Mihai Chirica are la bază o afacere imobiliară. Este vorba despre un bloc de locuințe la construcția căruia nu ar fi fost respectat PUZ-ul. În opinia procurorilor DNA, acest lucru a fost posibil cu girul primarului Mihai Chirica și a fostului viceprimar Gabriel Harabagiu.

Drept pentru care procurorii au dispus punerea celor doi sub control judiciar pentru fals intelectual în formă continuată și instigare la urzurparea funcției. Mihai Chirica a contestat imediat decizia procurorilor iar magistrații i-au admis contestația.

„Tot astăzi am înțeles un lucru – nu este suficient să vrei să faci bine, trebuie să te și însoțești de oamenii care să te ajute să faci bine, și trebuie să fii foarte atent asupra calității celor din jurul tău pentru a putea să-ți duci toate lucrurile pe care le-ai gândit pentru comunitate până la capăt. Am mai înțeles de asemenea un lucru astăzi.

Orice bătălie nu folosește nimănui și din orice război toată lumea are de pierdut. Prin urmare, va fi o modalitate de reașezare, de repunere a conduitei mele în toate disputele politice pe un făgaș mult mai echilibrat, mult mai apropiat de înțelepciune, care să reconfirme faptul că putem, împreună, toate forțele politice, toți oamenii care gândesc binele acestei națiuni, că putem să facem din România un stat respectat în toată forma sa: și cea a justiției, și cea administrativă și toate celelalte componente ale statului” a declarat Mihai Chirica.

În aceste zile însă, aceeași procurori DNA au solicitat de la Primărie mai multe documente care au stat la baza emiterii a altor patru autorizații de construcție. Despre acest subiect însă, Mihai Chirica nu a dorit să comenteze.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Citește și: Valeriu Zgonea, achitat definitiv într-un dosar de trafic de influență. Ciolacu: „Astăzi a ieșit din nou soarele, Vali!” | AUDIO

Autor: Silvia Craus

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.