Confidenţialitate

Valeriu Zgonea, achitat definitiv într-un dosar de trafic de influență. Ciolacu: „Astăzi a ieșit din nou soarele, Vali!” | AUDIO

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat definitiv pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influenţă pentru ca a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean în Buzău într-o importantă funcţie publică.

Iniţial, în 2020, Tribunalul București în calitate de instanţa de fond  îl condamnase pe Valeriu Zgonea la 3 ani de închisoare cu executare, însă Curtea de Apel Bucureşti a dispus achitarea lui pe motiv ca fapta nu există.

Judecătorii au anulat şi confiscarea sumei de 62.000 lei. Acum 2 ani, imediat după condamnarea în primă instanță, Zgonea a sesizat Curtea Constituţională, aceasta interzicând folosirea în dosarele de corupţie a interceptărilor obţinute de SRI în baza unor mandate de siguranţă naţională.

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor era acuzat că în 2012 – 2013, a numit-o pe fiica unui consilier judeţean din Buzău la conducerea Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din Ministerul Comunicaţiilor.

În schimb, ar fi primit foloase necuvenite în valoare de 62.000 lei, reprezentând cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, o excursie la Viena şi bilete la concerte.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a salutat achitarea colegului său de partid scriind pe Facebook că până la urmă adevărul a ieșit la lumină, iar Valeriu Zgonea nu a meritat să treacă prin așa ceva.

„Justiția a făcut azi dreptate pentru Valeriu Zgonea! Știu că nimeni nu îi poate da înapoi timpul pierdut, sănătatea și suferința îndurate în acești cinci ani de calvar, dar mă bucur că până la urmă adevărul a ieșit la lumină! Vali Zgonea este un om bun, un social-democrat adevărat, care nu a meritat toate aceste lucruri! Astăzi a ieșit din nou soarele, Vali!”, a scris liderul PSD pe pagina sa de Facebook.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Adriana Sârbu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Mircea Geoană, despre grupul tactic de la Marea Neagră: Descurajează Federația Rusă în acțiunile agresive din jurul Ucrainei | AUDIO