Hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este cea mai răspândită afecţiune cronică. Poate declanşa accidentul vascular cerebral ori infarctul miocardic.

Potrivit studiilor în domeniu, pacienţii care vor să prevină sau să trateze această afecţiune trebuie să pună mare accent pe alimentaţie, alegând mai ales alimente care au proprietatea de a regla presiunea sângelui.

În primul rând, cei care se ştiu cu hipertensiune trebuie să evite consumul de sare.

Mai puţine grăsimi pot conduce la scăderea presiunii sanguine.

Există cazuri de hipertensiune arterială severă care necesită restricţionarea consumului de proteine. Însă, această decizie îi aparţine medicului, care îi va recomanda pacientului o anumită cantitate de proteine în funcţie de greutatea corporală şi de testele sangvine.

Pentru reglarea presiunii arteriale sunt indicate fructele şi legumele cu un conţinut ridicat de potasiu, magneziu şi calciu.

Totodată, în tratarea hipertensiunii se folosesc şi fibrele care se găsesc în cantităţi considerabile tot în fructe şi legume.

Pentru conţinutul ridicat de calciu, pacienţii hipertensivi trebuie să includă în alimentaţie laptele, iaurtul şi brânza.

Acizii graşi omega-3 sunt buni pentru sistemul cardiovascular. Se găsesc în unii peşti precum: sardinele, somonul sau macroul.