Guvernul a adoptat ordonanțele de urgență cu modificările aduse Codului Fiscal și la contribuțiile pilonului 2 de Pensii

Executivul a aprobat în sedința de guvern modificările aduse codului fiscal și cele privind reducerea contribuțiilor la pilonul 2 de pensii, potrivit unor surse guvernamentale.
Șeful Guvernului s-a declarat deranjat că unii angajați din corporații au fost lăsați să vină să-și manifeste nemulțumirea.

„Felicitări domnule ministru Mișa. Tocmai am aflat acum că sunt niște sucursale ale unor bănci care au dat liber angajilor pentur a participa la mitingul din față (n.r. Guvernului). Sunteți pe drumul cel bun. Dacă băncile sunt nervoase, pe chestia asta eu vă felicit. Poate o să plătească și impozite”.

Cum arată proiectul de OUG

Liberalii au reacționat imediat și au anunțat o moțiune de cenzură. Modificările aduse codului fiscal reprezintă un ”genocid economic”. PNL anunță prin președintele partidului, că depune luni o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

” Moțiunea de cenzură este cea mai puternică armă a opoziției și momentul în care suntem obligați să apelăm la acest instrument care este singurul ce poate duce la căderea Guvernului, este acest moment în care Guvernarea PSD pune în pericol sănătatea și veniturile fiecărui român. Vom apela la susţinerea fiecărui partid politic şi a fiecărui parlamentar”, a precizat preşedintele PNL.

Guvernul reduce contribuția la Pilonul II de pensii prin ordonanță de urgență

Mihai Tudose: „Măsurile privind externalizarea profitului au inflamat nişte multinaţionale”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS