Premierul și ministrul finanțelor – în război cu marile companii

Mihai Tudose a fost iritat la începutul ședinței de Guvern pentru că aproximativ 250-300 de protestatari se află în Piața Victoriei.

Șeful Guvernului s-a declarat deranjat că unii angajați din corporații au fost lăsați să vină să-și manifeste nemulțumirea.

Felicitări domnule ministru Mișa. Tocmai am aflat acum că sunt niște sucursale ale unor bănci care au dat liber angajilor pentur a participa la mitingul din față (n.r. Guvernului). Sunteți pe drumul cel bun. Dacă băncile sunt nervoase, pe chestia asta eu vă felicit. Poate o să  plătească și impozite”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Finanțelor continuă războiul cu marile companii, afirmând că ordonanța cu măsurile fiscale este contestată tomai pentru că Guvernul nu le mai permite corporațiilor să trimită profitul în țările de origine.

Această măsură dorește să împiedice transferul profiturilor din România către alte țări, să crească profitul în România și, implicit, impozitul pe profit achitat de aceste companii în România. Este o măsură care, după cum am obervat în media, este neglijată, dar în opinia mea personală este esența acestei ordonanțe”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ionuț Mișa le mai spune românilor să nu se lase păcăliți, de „fenta” organizatorilor de proteste, pentru că nu mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat ar fi motivul acestor manifestații:

Sunt convins că sunt extrem de inteligenți să facă diferența, să nu meargă după fentă, în a urmări transferul contribuțiilor și să înțeleagă că contestarea acestei ordonanțe  este mai mult legată de tranferul acestor profituri în afara țării”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ora 16:00, ministrul Finanțelor îi așteaptă pe jurnaliști la o conferință de presă informală în care le va explica toate măsurile luate azi de Guvern.

Premierul i-a cerut să prezinte atunci și lista companiilor care nu plătesc taxe către statul român:

„La ce oră aveți conferința de presă, domnule ministru?

La ora 16:00. Va fi o conferință informală la care pot veni toți cei de la presă, să le prezentăm toate măsurile, să le oferitm detalii, să le dăm exemple legate de fiecare dintre măsurile prevăzute în ordonanță. 

Vă rog să le dați exemple și despre cei care nu au plătit până acum niciun leu impozit”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS