Mihai Tudose: „Măsurile privind externalizarea profitului au inflamat nişte multinaţionale”

Premierul Mihai Tudose a spus, miercuri, la începutul şedinţei din Guvern, că este „o inflamare excesivă” a opiniei publice, el susţinând că măsurile privind externalizarea profitului „au inflamat nişte multinaţionale”.

Ca să nu fiu secretos, vă spun care este părerea mea şi a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Este vorba despre trecerea contribuţiilor. Acolo şi sindicate şi patronate , care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuţiilor, s-au inflamat, după ce Guvernul doreşte să introducă măsuri foarte ferme în ceea ce priveşte externalizarea profitului. S-au inflamat nişte multinaţionale, dar din fericire înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi”, a afirmat Mihai Tudose.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa a subliniat în ședința de guvern că măsurile fiscale vor aduce creșteri și nu scăderi de venit.

Toate aceste trei măsuri cumulate vor avea ca efect creșterea venitului net al anagajatului, fără ca angajatorul să plătească mai mulți bani la bugetul de stat. De asmenea, creșterea contribuției pentru pensie a angajatului, asigurându-i o pensie mai mare în viitor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Mihai Tudose a spus că tocmai a aflat că sunt nişte sucursale de bănci care le-au dat liber angajaţilor pentru a merge la protest.

Dacă băncile sunt nervoase, pe chestia asta eu vă felicit. Poate plătesc şi profit”, a adăugat premierul.

În Piaţa Victoriei protestează, la această oră, câteva sute de persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS