Confidenţialitate

GUVERN: Unifarm se va ocupa de aprovizionarea cu imunoglobulină

Guvernul va aproba în şedinţa care începe la această oră, o ordonanţă de urgenţă prin care va desemna Compania Naţională Unifarm să se ocupe de aprovizionare cu imunoglobulină.

Totodată, Guvernul va aproba suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Măsurile vin după ce, în ultimele săptămâni, România s-a confruntat cu o criză acută de imunoglobulină, fiind nevoită să activeze mecanismul de protecție civilă, prin care s-a cerut ajutorul statelor membre ale Uniunii Europene și NATO.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi un proiect de lege privind finanţarea activităţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a unităţilor subordonate.

Totodată, Executivul va aproba şi un proiect de hotărâre privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2018-2019.

De asemenea, Guvernul urmează să adopte şi un memorandum având ca temă aprobarea deblocării unor posturi vacante în MAI pentru pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Printr-un alt memorandum, Executivul va aproba varianta finală a Raportului asupra îndeplinirii prevederilor Programului de guvernare în anul 2017.