Confidenţialitate

Grupare infracțională care obliga copiii să cerșească 12 ore pe zi în Capitală, indiferent de vreme, destructurată de DIICOT | AUDIO

O grupare infracțională care obliga copii să cerșească, să vândă flori sau să spele parbrizele mașinilor oprite la semafor în București și în județul Ilfov a fost prinsă de procurorii DIICOT. Prin amenințări și chiar bătaie copiii erau forțați să muncească 10-12 ore zilnic, indiferent de vreme.

Anchetatorii au făcut mai multe percheziții în București și în județul Ilfov la domiciliile unor persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, exploatarea cerşetoriei şi viol, anunță poliția română și DIICOT.

Profitând de vulnerabilitatea victimelor lor, gruparea de infractori i-a obligat pe copii să muncească zilnic și câte 10-12 ore prin amenințări sau chiar bătaie.

Copiii erau duși cu mașina în diferite zone din București precum Timpuri Noi, Nerva Traian, Mihai Bravu, Dristor sau Eroilor unde erau supravegheați îndeaproape.

Ei erau obligați să le vândă șoferilor buchete de flori, să spele parbrizele mașinilor oprite la semafor sau să cerșească. Pentru a-i impresiona pe trecători, copiii purtau cartoane cu mesaje emoționante și păpuși pe post de nou-născuți.

Anchetatorii mai susțin că patru dintre victime care aveau între 11 și 13 ani ar fi fost obligate să întreţină acte sexuale, în perioada decembrie 2021 – mai 2022.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: 34 de medici și farmaciști, achitați în dosarul falsificării rețelor medicale. Procesul a durat prea mult iar faptele s-au prescris

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.