Confidenţialitate

Grupare infracțională de trafic de migranți asiatici, destructurată de Poliția de Frontieră Română și DIICOT Galați | AUDIO

O amplă grupare infracțională de trafic de migranți asiatici a fost destructurată de Poliția de Frontieră Română și procurorii DIICOT din Galați, cu sprijinul autorităților din Republica Moldova. Pentru anihilarea rețelei s-au făcut 66 de percheziții în capitala Republicii Moldova și în mai multe localități din apropierea graniței cu România. 11 suspecți au fost reținuți de autoritățile moldovene.

Procurorii DIICOT Galați, sprijiniți de polițiștii de frontieră de la Combaterea Migrației Ilegale și procurorii de la Combaterea Crimei Organizate de la Chișinău, au stabilit că, în cursul anului 2021, grupul infracțional organizat a acționat și pe teritoriul României, prin transportarea migranților în autoutilitare modificate, cu compartimente special amenajate pentru ascunderea lor, care erau apoi trecuți fraudulos frontiera României, în Ungaria și Bulgaria, destinația finală a transporturilor fiind Austria și Germania.

Mai multe astfel de transporturi au fost depistate de polițiștii de frontieră români în vămile Nădlac II și Borș II, în perioada septembrie 2021 – ianuarie 2022. Migranții erau transportați în grupuri mici, de aproximativ 6-10 persoane, în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 8.000 de euro de persoană. Transporturile ilegale de migranți aveau antemergători, care asigurau protecția, verificau și semnalau prezența în trafic a Poliției și facilitau trecerea frontierei României, pentru a fi evitate controalele amănunțite.

Sumele de bani obținute din traficul de migranți au fost investite în autoturisme de lux și imobile aflate pe teritoriul Republicii Moldova. În România au fost documentate 16 transporturi, fiind depistați aproximativ 100 de migranți pe care grupul intenționa să îi treacă fraudulos frontiera de stat spre țări din vestul Europei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Femeie din București, mușcată de mai mulți câini maidanezi. Are numeroase răni la mâini și picioare | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.